Skuffa Astrup-feiring

Hva har Jølster kommune tenkt å gjøre med den nasjonale og internasjonale feiringen av Nikolai Astrup? Riktig nok hadde kunstneren, bare fem gode venner i bygda den gang han fargela Jølster for hele verden, men jeg er dypt skuffa over at bygda i dag ikke har gjort mer for å hedre hans ettermæle og holde hans kunstnerhjem i hevd.

Hva gjør ordføreren i Jølster og bygdas ansvarlige politikere under årets feiring av han? 50 000 kunstinteresserte nordmenn ventes å besøke utstillingen i Oslo 9. juni. Hva har ordføreren tatt av intitiativ til å delta der for å vise hva Nikolai Astrup fremdeles betyr for livsmiljøet for de som bor her og for alle som vil komme hit for å oppleve en av landets vakreste bygder.

Som en turistmagnet kan Jølster komme til å bety mye for næringsinntektene for neste generasjoner jølstringer dersom vi er villige til å satse på en slik utvikling. Her må ordføreren ta styringa og ikke la krefer utenfor bygda skalte og valte med våre kunstskatter!

Vist 338 gonger. Følgt av 2 personar.

Kommentarar

Jølster er en kulturbygd mot sin vilje, sa en kloking fra området en gang. Lite nytt i at fylket ligger på latsiden når det kommer til billedkunst. Har skrevet milevis om dette siden 1994. Mest besøkte visuelle attraksjon i fylket pr i dag er Gloppen Skulpturpark Byrkjelo. Med snart 100 verk på begge sider av Myklebustdalselva. Er ikke det flott folkens? Ellers opplever jeg at ordføreren i Jølster gjør så godt han kan med sine virkemidler for å få Astrup frem i lyset. Heia Jølster.

Annonse

Nye bilder