Forum: Ope forum

Origo tek kveld

Vikenhuset var ei av mange saker som skapte debatt på Jølster-sona

Som sikkert mange har fått med seg, er det no i næraste framtid teppefall for fenomenet Origo
Jølstersona var lenge eit mykje brukt forum, men dei siste åra har det blitt mindre og mindre bruk. Tidene endrar seg som kjent, og slik også bruk av sosiale medium. No er det altså snart slutt for Origo sin del og eg vil med dette nytte høvet til å takke for følgjet sidan veslejulafta i 2008. Det var moro ei stund, og sikkert også nyttig for mange. Nyttig som informasjonskanal og nyttig til tidsfordriv og hygge.
Når det no snart er slutt så er det ein del ting tidlegare brukarar må vere klar over og ta omsyn til.
Eg legg ved den informasjonen som er sendt ut og som kvar enkelt får ta stilling til som dei vil.

Origo har i ni år vært en sosial plattform der hvem som helst har kunnet opprette profiler og soner – alene, i grupper og for lokalsamfunn. Det har vært en plattform for mye moro og nytte, og er det i enkelte kriker og kroker fortsatt. Men kostnaden mot nytten forsvarer det dessverre ikke lenger. Derfor kommer vi til å stenge for videre bruk av Origo 31. oktober.
Det er så mye bra innhold, historier og samtaler på Origo at vi ønsker å beholde det for ettertiden. Derfor kommer vi til å la offentlige sider på Origo leve videre. De vil ikke kunne redigeres, men de vil være der. Synlige på internett og mulig å søke seg frem til på Google. Fram til vi stenger har du tilgang som i dag til å endre, slette og skrive. Etter 31.8. blir det ikke mulig å gjøre noen endringer, logge seg inn, eller lage noe nytt.
Du får muligheten til å hente ut ditt eget innhold. Vi har laget klar en side hvor du kan eksportere alt av innhold du har bidratt med, på tvers av soner. Denne kan du velge å hente nå, ved å gå under “Innstillinger” og “Last ned innholdet ditt”. Du kan også hente alt innhold rett før stenging, hvis du ønsker å bruke Origo litt lenger. Vi gir ny beskjed noen dager før utgangen av oktober.Rettighet til innhold: Alt innhold som er lagt inn i Origo tilhører brukeren. Du kan ikke uten videre (dvs eksplisitt samtykke) hente ut (manuelt eller automatisk) og lagre/bruke innhold som er lagt inn av andre folk, selv i soner der du er vert. Se vilkårene her.
Vi kan ikke eksportere hele soner, siden flere bidragsytere har rett til sitt innhold. Hvis du har fått lov av alle andre bidragsytere kan vi hjelpe deg med å gjøre sånn at du kan importere sonen din inn i WordPress. Kontakt oss på kontakt@origo.no.
Dele med lokalaviser? Origo har gitt deg muligheten for å dele innhold du poster i soner, videre til lokalavisen. Dette vil nå avsluttes. Ønsker du å fortelle om arrangementer, dele bilder eller sende debattinnlegg, har avisene nyere tjenester for dette som du enkelt finner fra forsidene deres.
Takk for alt du har skapt og delt på Origo siden 2007

Danseøving - Leikarring

Folkedansøvinga for barn og ungdom startar opp att i Eikås ungdomshus tysdag 23.august.
Tidspunkt: 17.30-18.30 (1.-4.kl.) og 19.00-20.00 (f.o.m. 4.kl.).
Kan bli endringar i tidspunkt og gruppeinndeling avhengig av oppmøte.
Kom og bli med, og finn ut om dette er noko for deg. Dans er sosialt og moro, og i tillegg får du super trim!
Instruktør: Mari Andrea Ness
Arrangør: Jølster kulturskule og Eikås ungdomslag

Svingom i Jølster 1982. Svingom i Førde 1983. (Også glimt frå Dale UL.)

Frå NRK sitt arkiv:
Det er ei tid sidan,
men her går an å kjenne att folk.
Kanskje var du med her i Jølster eller i Førde?
Les meir…

Skytetider på Jølster Skyttarstadion.

Jegerskyting *
Når det gjeld trening/jegerprøveskyting så blir det på onsdagar no i Juli. I august blir det også skyting på fredagar, i tillegg til nokre laurdagar
Skyting blir frå 18.00 til 21.00 på onsdag og fredag. Laurdag frå 13.00 til 16.00 Påmelding seinast ein time før slutt.

Sommerutstillingen i Jølstramuseet åpner lørdag

Ny sommerutstilling i Jølstramuseet åpner lørdag 18.juni kl. 12.
Fra suksess i New York til sommerutstilling i Jølster

Etter en utstillingssuksess og vellykket kunstauksjon i New York, er kunstneren Elling Reitan på plass iJølstramuseets sommerutstilling sammen med datteren Oda Victoria ( 23) og sønnen Oscar (15). Alle trestiller med bilder i forskjellige uttrykksformer. Oda Victoria har med seg et varmt og vakkert ekspresjonistisk maleri som utrykker hennes indre følelser, mens Oscar presenterer etmoderne motiv av gatekunsten sin.

Elling Reitan er nettopp kommet hjem fra New York hvor han solgte 4 malerier og en kube til den kjenteamerikanske Sackler-familien som har en kunstsamling i megaklassen og sin egen avdelingved Museum ofModern Art og Metropolitan Museum. På Heritage Auctions ble det også solgt et maleri av ham på100x85 cm til 200 000 kroner.

-Jølstramuseet har også gleden av å presentere årets hovedutstiller Tor Olav Foss, som kommer med 10 nyemalerier fylt av lyse,sakrale stemninger, som vitaminer for sjelen, som han selv sier, forteller Anna Marie Ianssen, som er ansvarlig for Sommerutstillingen.

-Hyggelig er det også at Oddvar Torsheim er tilbake i Jølstramuseet med humoristiske tegninger og litografier.Det er også Roy Andreas Dahl, Frøydis Aarseth, Inger Hoff, Roar Tellnes, Runi Langum, Astrid Wittersø, Jarl-Hugo Låstad og Ryszard Warsinski.
-Kunstneren Søssa Magnus er førstegangsutstiller i Jølster, og vi er sikre på at mange av våre gjester vil falle forhennes sjarmerende tegninger av både hennes hund og andre firbente kjæledegger, sier Anna Marie,som selv falt for det følsomme maleriet av hesten til Marit Blekastad.

Mer info:
Anna Marie Ianssen tel 909 29 226
Eivind Fossheim tel 911 39 552
amiianssen@yahoo.no
eivind.fossheim@fiskeguiden.no

Utstilling i Jølstramuseèt

Eli Hørven Fjellkårstad (f.1987) har salsutstilling av bileta sine på låven i Jølstramuseet. Sentrale tema i bileta er barndom, oppvekst, påverknad, tru og sjeleliv. Mytologi, religion, musikk og reise er også viktige inspirasjonskilder.

Saman med henne syner barn i alderen 8 – 14 år , frå biletkunstgruppa ved Jølster kulturskule fram sitt arbeid dette skuleåret. Elsa Norunn Håheim Nydal har lært dei om og jobba med korleis dei skal bygge opp eit bilete, fargar, fargeblandingar og kva tålmod ein må ha i prosessen frå idè til ferdig bilete.

Utstillingane er open 1. og 2. juni , 9. og 10.juni frå kl.15.00 – 20.00

Skuffa Astrup-feiring

Hva har Jølster kommune tenkt å gjøre med den nasjonale og internasjonale feiringen av Nikolai Astrup? Riktig nok hadde kunstneren, bare fem gode venner i bygda den gang han fargela Jølster for hele verden, men jeg er dypt skuffa over at bygda i dag ikke har gjort mer for å hedre hans ettermæle og holde hans kunstnerhjem i hevd.

Hva gjør ordføreren i Jølster og bygdas ansvarlige politikere under årets feiring av han? 50 000 kunstinteresserte nordmenn ventes å besøke utstillingen i Oslo 9. juni. Hva har ordføreren tatt av intitiativ til å delta der for å vise hva Nikolai Astrup fremdeles betyr for livsmiljøet for de som bor her og for alle som vil komme hit for å oppleve en av landets vakreste bygder.

Som en turistmagnet kan Jølster komme til å bety mye for næringsinntektene for neste generasjoner jølstringer dersom vi er villige til å satse på en slik utvikling. Her må ordføreren ta styringa og ikke la krefer utenfor bygda skalte og valte med våre kunstskatter!

Songarstemne i Jølster

Jølstrakoret er arrangør for det eine av to songarstemne i fylket. Lørdag 28.mai startar det på kyrkjesenteret . Vi er vertskap for åtte kor der eit av dei er gjestekor frå Masfjorden. Kl 12.30 går songartoget frå kyrkja til Jølstramusèet der ordførar Oddmund Klakegg ønskjer velkommen til Jølster og det vert offisiell opning av leiar i korforbundet Sogn og Marianne Hoff. Storkoret syng “Fagert er landet” ute i det fri i finveiret!
Kl. 15.30 vert det kyrkjekonsert på kyrkjesenteret. Etterpå er høve til å kjøpe ein kaffikopp.
Til folket på Vassenden: Veldig kjekt om de ønkjer gjestene velkommen med heist flagg!
Vel møtt til konsert!

Bli med på Tårnagenthelg!

Laurdag og søndag 4.–-5. juni 2016 er det igjen tid for tårnagenthelg i Helgheim kyrkje!

Ållhus og Helgheim sokneråd inviterer denne helga alle 3.-klassingar i Jølster til å vere Tårnagentar i kyrkja. Her får dei utforske kyrkja, Bibelen, tårnet og klokkene. Agentane vil i løpet av desse dagane måtte løyse oppdrag og mysterium. Dei vil få eit eige agentbevis og på søndagen vil alle som kjem til kyrkja får vite kva agentane har funne ut.

Agentsamlinga laurdag startar kl 13.00 og held på til kl 17.30. Som tårnagent får du utforske og løyse oppdrag i kyrkja og tårnet og du får utdelt agentbevis. (Med eigen agentkode!)

Agentar må vere godt førebudde når dei skal ut på oppdrag, så det er viktig at du møter i kyrkja kl 09.30 på søndagen! Då skal vi førebu Tårnagentgudstenesta der også foreldre, sysken og vener er inviterte. Etter gudstenesta blir det kyrkjekaffi med kaker og saft.
Les meir.

Vårmønstring veterankøyretøy 1. mai 2016

I år er det frammøte ved Panorama camping, Skei 1. mai kl 14.00. Etterkvart køyrer vi på sørsida av Jølstravatnet, der vi som tidlegare samlast på Svidalsneset. Her vert det litt kaffi og kaker. Turen er for alle som har interesse for veteran-/verneverdige køyretøy. Håpar på godt veir og frammøte i år og.

Biletserie med 5 bilete — bla med å trykkje på pilene

Kraftstasjoner i Jølster kan bli solgt til Tyskland!

Nordkraft som har søkt om konsesjon for kraftutbygging av Jølstra, har solgt flere av sine kraftverk til Tyskland. Er det en slik utvikling Jølster kommune og grunneierne langs Jølstra ønsker? Er det ikke bedre at vi tilbyr tyske sportsfiskere en fortsatt attraktiv fiskereise hit til Nord-Europas rikeste ørretvassdrag og at hele bygda drar nytte av inntektene. Her kan reiselivsnæringen i Jølster få viktige fremtidige inntekt og fortsatt ha den vakre elva si til glede for både turister og sitt eget livsmiljø. Vi har ingen garanti for at de to konsesjonssøkerne Nordkraft og Sunnfjord Energi ikke selger sine kraftverk videre til tyskere og andre utenlandske kapitalister. For dem kan det bli billigere å ha sitt eget kraftverk enn å kjøpe strømmen fra norske kraftprodusenter. Mer info på www.fiskeguiden.no

Vårkonsert "In Paradisum" på Vassenden kyrkjesenter, søndag 24.april kl. 17.00

Det er ei stor glede å få ønske velkommen til klassisk vårkonsert som vi har gitt namnet In Paradisum!
Dette er ei storsatsing der Sogndal songlag har invitert med seg Jølstrakoret med forsterkingar frå SkeiVasskoret og ungdomskoret Røyst til å framføre Requiem av Gabriel Fauré og Gloria av Antonio Vivaldi.
Dei to verka er ulike i karakter. Requiem er komponert som ei messe og skildrar stemningar og kjensler knytt til menneske sitt møte med døden, og lengting etter evig kvile. Musikken er variert, og spenner frå dei varaste og vakre klangane til sterke uttrykk med rytme og kraft. Konserten vår har henta namnet frå siste sats som heiter «In Paradisum. I kontrast til denne litt kontemplative musikken står Gloria, musikk med ein sterk rytmisk puls og variasjon i uttrykket beskriver

mennesket sine religiøse lengslar, håp og bøner.
Requiem vert framført av Sogndal songlag og Røyst. Dei fleste av dei unge medlemmane i Røyst får denne helga si første oppleving av å synge klassisk kormusikk. Sogndal songlag har stor glede av samarbeidet med Røyst, og ser det som ei viktig oppgåve å lage konsertar der dette flotte koret frå Sogn kulturskule kan delta.
Gloria vert framført av Sogndal songlag og Jølstrakoret med forsterkingar frå SkeiVasskoret. Desse kora har funne tonen, og har hatt stor glede av å øve i lag. Gjennom samarbeid har vi muligheit til å skape opplevingar for songarar og publikum som vi ikkje ville makta kvar for oss.
Orkesteret er sett saman av distriktsmusikarar frå fylket, og musikarar frå Bergen filharmoniske orkester. Musikalsk leiar og drivkraft er songar og distriktsmusikar Bjørn Gisle Seter.
Vi gler oss til å synge, og vonar de som publikum også finn glede i denne vakre musikken!
Førehandssal av billettar: tlf. 95247071
Billettsal ved inngangen
Vaksne kr. 300.-
Studentar/ born kr.150.-

Annonse