Viser arkivet for mai, 2016

Utstilling i Jølstramuseèt

Eli Hørven Fjellkårstad (f.1987) har salsutstilling av bileta sine på låven i Jølstramuseet. Sentrale tema i bileta er barndom, oppvekst, påverknad, tru og sjeleliv. Mytologi, religion, musikk og reise er også viktige inspirasjonskilder.

Saman med henne syner barn i alderen 8 – 14 år , frå biletkunstgruppa ved Jølster kulturskule fram sitt arbeid dette skuleåret. Elsa Norunn Håheim Nydal har lært dei om og jobba med korleis dei skal bygge opp eit bilete, fargar, fargeblandingar og kva tålmod ein må ha i prosessen frå idè til ferdig bilete.

Utstillingane er open 1. og 2. juni , 9. og 10.juni frå kl.15.00 – 20.00

Skuffa Astrup-feiring

Hva har Jølster kommune tenkt å gjøre med den nasjonale og internasjonale feiringen av Nikolai Astrup? Riktig nok hadde kunstneren, bare fem gode venner i bygda den gang han fargela Jølster for hele verden, men jeg er dypt skuffa over at bygda i dag ikke har gjort mer for å hedre hans ettermæle og holde hans kunstnerhjem i hevd.

Hva gjør ordføreren i Jølster og bygdas ansvarlige politikere under årets feiring av han? 50 000 kunstinteresserte nordmenn ventes å besøke utstillingen i Oslo 9. juni. Hva har ordføreren tatt av intitiativ til å delta der for å vise hva Nikolai Astrup fremdeles betyr for livsmiljøet for de som bor her og for alle som vil komme hit for å oppleve en av landets vakreste bygder.

Som en turistmagnet kan Jølster komme til å bety mye for næringsinntektene for neste generasjoner jølstringer dersom vi er villige til å satse på en slik utvikling. Her må ordføreren ta styringa og ikke la krefer utenfor bygda skalte og valte med våre kunstskatter!

Songarstemne i Jølster

Jølstrakoret er arrangør for det eine av to songarstemne i fylket. Lørdag 28.mai startar det på kyrkjesenteret . Vi er vertskap for åtte kor der eit av dei er gjestekor frå Masfjorden. Kl 12.30 går songartoget frå kyrkja til Jølstramusèet der ordførar Oddmund Klakegg ønskjer velkommen til Jølster og det vert offisiell opning av leiar i korforbundet Sogn og Marianne Hoff. Storkoret syng “Fagert er landet” ute i det fri i finveiret!
Kl. 15.30 vert det kyrkjekonsert på kyrkjesenteret. Etterpå er høve til å kjøpe ein kaffikopp.
Til folket på Vassenden: Veldig kjekt om de ønkjer gjestene velkommen med heist flagg!
Vel møtt til konsert!

Bli med på Tårnagenthelg!

Laurdag og søndag 4.–-5. juni 2016 er det igjen tid for tårnagenthelg i Helgheim kyrkje!

Ållhus og Helgheim sokneråd inviterer denne helga alle 3.-klassingar i Jølster til å vere Tårnagentar i kyrkja. Her får dei utforske kyrkja, Bibelen, tårnet og klokkene. Agentane vil i løpet av desse dagane måtte løyse oppdrag og mysterium. Dei vil få eit eige agentbevis og på søndagen vil alle som kjem til kyrkja får vite kva agentane har funne ut.

Agentsamlinga laurdag startar kl 13.00 og held på til kl 17.30. Som tårnagent får du utforske og løyse oppdrag i kyrkja og tårnet og du får utdelt agentbevis. (Med eigen agentkode!)

Agentar må vere godt førebudde når dei skal ut på oppdrag, så det er viktig at du møter i kyrkja kl 09.30 på søndagen! Då skal vi førebu Tårnagentgudstenesta der også foreldre, sysken og vener er inviterte. Etter gudstenesta blir det kyrkjekaffi med kaker og saft.
Les meir.